Suggestions
Clear All
s
 Gevulde Aubergines
Recepten

Gevulde Aubergines

Kooktijd: 20 minuten
Geschikt voor: 4 personen
Print:

Ingrediënten

2 grote aubergines
50 g boter vloeibare margarine/bak-en-braadproduct
300 g kippengehakt
2 tomaten, ontveld en in blokjes
1 pakje Honig Mix voor Macaroni en Spaghetti
150 ml water
100 g Honig Spaghettini
enkele druppels citroensap

Methode

  • Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C.
  • Halveer de aubergines over de lengte en snijd het vruchtvlees van de aubergines er voorzichtig uit.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak het gehakt hierin rul.
  • Voeg de Mix, 150 ml water, vruchtvlees van de aubergines en tomaten toe en laat het geheel 15 minuten smoren.
  • Bereid de spaghettini volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Leg de aubergine-helften 1 minuut in kokend water met enkele druppels citroensap.
  • Roer de helft van de spaghettini door het groentemengsel en vul de aubergines hiermee.
  • Zet de aubergines naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bak ze in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
  • Serveer de aubergines met de andere helft van de spaghettini.