Suggestions
Clear All
s
 Verfrissend soepje: Gazpacho (Lunch)
Recepten

Verfrissend soepje: Gazpacho (Lunch)

Kooktijd: 20 minuten
Geschikt voor: 4 personen
Print:

Ingrediënten

Honig kruidenbuiltje tomaat
250 ml water
2 komkommers
2 rode paprika
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 teentje Knoflook

Methode

  • Maak bouillon van 250 ml water met behulp van het Honig kruidenbuiltje Tomaat. Laat het Kruidenbuiltje trekken tot de bouillon kruidig genoeg is (ongeveer 10 minuten). Voeg vervolgens 250 ml koud water toe.
  • Snijd ondertussen bijna alle (bewaar een klein beetje voor de garnituur) komkommer en paprika.
  • Pureer de gesneden groenten samen met de knoflook en gepelde tomaten met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Voeg de bouillon toe en meng goed door met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Zet de Gazapcho in de koelkast voor ongeveer een half uur om het lekker koud te maken.
  • Snijd ondertussen de overige komkommer en paprika in miniblokjes
  • Serveer de Gazapcho in kleine glaasjes en garneer met de miniblokjes komkommer en paprika.