Suggestions
Clear All
s

Recipes Details Page

 Pannenkoekentaart Aardbei & Framboos
Recepten
Pannenkoekentaart Aardbei & Framboos

Een echte Nederlandse klassieker! Probeer het Honig recept voor overheerlijk pannenkoekentaart met aardbeien, frambozen en jam. Eventueel met slagroom

Kooktijd: 20 min
Geschikt voor: 5 personen
Print:

Ingrediënten

800 ml halfvolle melk
3 eieren
200 g Aardbeien
200 g Frambozen
Aardbeienjam
Eventueel slagroom, geklopt met vanillesuiker

Methode

  • Doe de Pannenkoekmix in een beslagkom.
  • Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag ontstaat.
  • Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
  • Verhit een beetje margarine of olie in een koekenpan.
  • Giet beslag in de pan zodat de bodem bedekt is.
  • Bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de aardbeien in schijfjes en halveer de frambozen.
  • Bestrijk de eerste pannenkoek met jam, leg hierop een tweede pannenkoek en beleg deze met de aardbeien en frambozen.
  • Herhaal dit om en om 6 maal zodat er een pannenkoekentaart ontstaat.
  • Spuit eventueel op de bovenste pannenkoek slagroom en leg er nog wat fruit op. Tip: voor een frisse smaak kan ook kwark worden gebruikt om de pannenkoeken mee te besmeren en er het fruit op leggen. Probeer ook eens mango, bosbessen en banaan!!
One trust Button