Suggestions
Clear All
s

Recipes Details Page

 Pannenkoekentaart Aardbei & Framboos
Recepten
Pannenkoekentaart Aardbei & Framboos

Een echte Nederlandse klassieker! Probeer het Honig recept voor overheerlijk pannenkoekentaart met aardbeien, frambozen en jam. Eventueel met slagroom

Kooktijd: 20 min
Geschikt voor: 5 personen
Print:

Ingrediënten

800 ml halfvolle melk
3 eieren
200 g Aardbeien
200 g Frambozen
Aardbeienjam
Eventueel slagroom, geklopt met vanillesuiker

Methode

  • Doe de Pannenkoekmix in een beslagkom.
  • Voeg de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag ontstaat.
  • Voeg al roerend de rest van de melk en de eieren toe.
  • Verhit een beetje margarine of olie in een koekenpan.
  • Giet beslag in de pan zodat de bodem bedekt is.
  • Bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de aardbeien in schijfjes en halveer de frambozen.
  • Bestrijk de eerste pannenkoek met jam, leg hierop een tweede pannenkoek en beleg deze met de aardbeien en frambozen.
  • Herhaal dit om en om 6 maal zodat er een pannenkoekentaart ontstaat.
  • Spuit eventueel op de bovenste pannenkoek slagroom en leg er nog wat fruit op. Tip: voor een frisse smaak kan ook kwark worden gebruikt om de pannenkoeken mee te besmeren en er het fruit op leggen. Probeer ook eens mango, bosbessen en banaan!!