Suggestions
Clear All
s
 Kip teriyaki met peultjes en maïs
Recepten

Kip teriyaki met peultjes en maïs

Breng variatie in je gerechten met Honig! Probeer de Roerbakmie met Kip Teriyaki, maïs, peultjes en rijst. In 20 minuten klaar en aan tafel! 

Kooktijd: 20 min
Geschikt voor: 5 personen
Print:

Ingrediënten

1 ui
2 kipfilets (+- 350 gram)
1 eetlepel olie
300 gr zilvervliesrijst
150 ml water
300 gr peultjes
300 gram babymais
2 bosui
Handje ongezouten cashewnoten (ca. 25g)

Methode

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de kip in blokjes.
  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.
  • Voeg Honig basis voor Roerbakmie met 150 ml water toe en teriyakisaus naar smaak. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
  • Voeg de peultjes en de babymais toe en roerbak het geheel een paar minuutjes.
  • Voeg als laatste de gesneden bosuitjes toe. Garneer het gerecht met wat extra bosui en de (geroosterde) cashewnoten, grof gehakt en serveer het geheel met de rijst.
  • Tip: Je kunt dit gerecht ook met onze Honig Mienestjes serveren in plaats van met rijst.