Suggestions
Clear All
s
 Kip teriyaki met peultjes en maïs
Recepten

Kip teriyaki met peultjes en maïs

Kooktijd: 20 min
Geschikt voor: 5 personen
Print:

Ingrediënten

300 gr zilvervliesrijst
1 ui
2 kipfilets (+- 350 gram)
1 eetlepel olie
Honig Mix voor roerbakmie teriyaki
150 ml water
300 gr peultjes
300 gram babymais
2 bosui
Handje ongezouten cashewnoten (ca. 25g)

Methode

  • Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  • Snipper de ui en snij de kip in blokjes.
  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui aan. Voeg de kipblokjes toe en bak deze goudbruin.
  • Voeg Honig basis voor Roerbakmie Teriyaki met 150 ml water toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
  • Voeg de peultjes en de babymais toe en roerbak het geheel een paar minuutjes.
  • Voeg als laatste de gesneden bosuitjes toe. Garneer het gerecht met wat extra bosui en de (geroosterde) cashewnoten, grof gehakt en serveer het geheel met de rijst.
  • Tip: Je kunt dit gerecht ook met onze Honig Mienestjes serveren in plaats van met rijst.