Suggestions
Clear All
s

Recipes Details Page

 Ovenschotel spinazie-courgette in roomsaus
Recepten
Ovenschotel spinazie-courgette in roomsaus

Snel en makkelijk koken? Laat de oven het meeste werk doen met deze vegetarische ovenschotel gevuld met spinazie en courgette in een romige saus. Aan tafel!

Kooktijd: 25 min
Geschikt voor: 5 personen
Print:

Ingrediënten

400 ml halfvolle melk
1 rode ui
400 g spinazie (diepvries)
4 eieren gekookt
125 g Jong belegen geraspte kaas
1 courgettes
800 g aardappelschijfjes (koelvers)
3 el vloeibare margarine

Methode

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de eieren voor ongeveer 8 minuten.
  • Verhit 2 eetl. Olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden courgette voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de (ontdooide) spinazie, de melk en de Honig basis voor Tagliatelle Roomsaus toe. Beng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Vet ondertussen de ovenschaal in en snijd de gekookte eieren in plakjes.
  • Giet het spinazie-courgette mengsel in de ingevette ovenschaal en beleg met de in plakjes gesneden eieren.
  • Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op en bestrooi met jong belegen geraspte kaas.
  • Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.