Suggestions
Clear All
s
 Finlandskaya
Recepten

Finlandskaya

Kooktijd: 20 minuten
Geschikt voor: 6 personen
Print:

Ingrediënten

enkele druppels evt. citroensap
2 eetl. fijngehakte dille
250 g kabeljauwfilet, in grove stukken
50 ml slagroom
150 g soepgroente

Methode

  • Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1,5 l koud water.
  • Breng het geheel al roerend met een garde aan de kook en voeg de kabeljauw en de soepgroente toe.
  • Doe het deksel op de pan (niet helemaal afsluiten) en laat de soep, onder af en toe roeren, 15 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer aan het einde van de kooktijd de slagroom en de dille door de soep en laat het geheel weer goed warm worden; niet meer laten koken.
  • Breng de soep eventueel verder op smaak met een paar druppels citroensap.