Suggestions
Clear All
s
 Hartige cannelonni taart
Recepten

Hartige cannelonni taart

Taart als hoofdgerecht? Je hoort het goed! Bij Honig doen we het graag anders. Probeer onze hartige cannelloni taart gevuld met spinazie en ricotta! 

Print:

Ingrediënten

450 g passata di pomodoro
1tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde basilicum
600 g diepvriesspinazie
500 g ricotta
1 citroen
Zwarte peper en zout

Methode

  • Verwarm de oven voor op 160 ℃. Meng de passata met de tijm en basilicum en verdeel over de bodem van het bakblik.
  • Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de lasagnebladen ieder zo’n 3 minuten in en haal uit het water met een tang. Snijd doormidden en rol op.
  • Bak de spinazie samen met de ricotta op laag vuur in een pan. Laag afkoelen en breng op smaak met citroenrasp, peper en zout.
  • Plaats de lasagnerolletjes rechtop in de passata. Vul de spuitzak met de ricottavulling. Spuit de ricottavulling in de cannellonipijpjes. Strooi hier eventueel nog Parmezaanse kaas over.
  • Pro tip: maak een bechamelsaus en giet deze eroverheen. Bak gedurende ca. 15 minuten en serveer met liefde!