Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd het topje van de pompoenen met een scherp mes.
Halveer de pompoenen en verwijder de draden en pitten. Leg de uitgeholde pompoenen in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met 2 el olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet ze 30 min in de oven.
Maak ondertussen de vulling: verhit de overige olie in een pan. Fruit de ui aan. Voeg het gehakt toe en rul bruin.
Voeg 250 ml water en Honig basis voor Provençaalse Tomatensaus toe en laat een paar minuutjes pruttelen. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de tomaten toe en warm het geheel op.
Voeg vervolgens de pijnboompitten toe en schep door. Vul de pompoen met het gehaktmengel. Brokkel er wat feta overheen. Zet nogmaals 20 min in de oven. Serveer 1 pompoenhelft per persoon.