Suggestions
Clear All
s
 Gevulde pompoen
Recepten

Gevulde pompoen

Print:

Ingredi├źnten

1 ui
2 flespompoenen
4 el olijfolie
350 gr mager rundergehakt
Honig basis voor Italiaanse Kruidensaus 2-persoons verpakking
75g feta
400g spinazie
2 trostomaten
25g pijnboompitten

Methode

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Snijd het topje van de pompoenen met een scherp mes.
  • Halveer de pompoenen en verwijder de draden en pitten. Leg de uitgeholde pompoenen in een ovenschaal en bestrijk de bovenzijde met 2 el olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet ze 30 min in de oven.
  • Maak ondertussen de vulling: verhit de overige olie in een pan. Fruit de ui aan. Voeg het gehakt toe en rul bruin.
  • Voeg 250 ml water en Honig basis voor Provençaalse Tomatensaus toe en laat een paar minuutjes pruttelen. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes.
  • Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken. Voeg ook de tomaten toe en warm het geheel op.
  • Voeg vervolgens de pijnboompitten toe en schep door. Vul de pompoen met het gehaktmengel. Brokkel er wat feta overheen. Zet nogmaals 20 min in de oven. Serveer 1 pompoenhelft per persoon.