Suggestions
Clear All
s

Recipes Details Page

 Indiase Tandoori Bowl met Bloemkool
Recepten
Indiase Tandoori Bowl met Bloemkool

Op zoek naar een verrassende familiemaaltijd? Deze Indiase Tandoori is mild gekruid en dus zeer geschikt voor het hele gezin. Geef er je eigen draai aan door 2 naanbroden of een handje verse spinazie toe te voegen.

Print:

Ingrediënten

Honig Basis voor Indiase Tandoori Vegetarisch
2 appels
600 g bloemkoolroosjes
300 g (basmati) rijst
200 g linzen, gekookt
50 g ongezouten cashewnoten
15 g koriander, grof gehakt
250 ml griekse yoghurt 0% vet
100 ml water

Methode

  • Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven, kook daarnaast de bloemkoolroosjes in een aparte pan gaar.
  • Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin de bloemkool kort mee. Voeg de linzen toe.
  • Voeg 100 ml water en Honig Basis voor Indiase Tandoori toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg vervolgends de in stukjes gesneden appel toe. Zet het vuur uit en roer direct de  Griekse yoghurt erdoorheen. Serveer de saus over de rijst en besprenkel met wat cashewnoten en verse, grof gehakte, koriander.  Tip: Geef je eigen draai eraan door naan brood or verse spinazie toe te voegen