Suggestions
Clear All
s
 Kip tandoori met bloemkool
Recepten

Kip tandoori met bloemkool

Print:

Ingrediënten

1 Honig kip tandoori
300 g (basmati) rijst
1 bloemkool in roosjes
300g kipfilet
1 appel in stukjes gesneden
2 eetl. Amandelschaafsel
125 ml demi crème fraiche.
3 el Olie

Methode

  • Bereid de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
  • Kook de bloemkool in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de in blokjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar.
  • Voeg 100 ml water en Honig basis voor Kip Tandoori toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Voeg de appel en gekookte bloemkool toe en schep kort door. Zet het vuur uit en roer de crème fraîche erdoor.
  • Strooi wat amandelschaafsel over het mengsel en serveer met de gekookte rijst.
  • Tip: Rooster wat amandelschaafsel in droge koekenpan op een klein vuurtje. Draai regelmatig om.