Suggestions
Clear All
s

Recipes Details Page

 Kip tandoori met bloemkool
Recepten
Kip tandoori met bloemkool

Honig geeft een nieuwe draai aan de Kip Tandoori. Met bloemkool en appelschijfjes voor een frisse smaak. Check snel ons recept en Aan tafel! 

Print:

Ingrediënten

300 g (basmati) rijst
1 bloemkool in roosjes
300g kipfilet
1 appel in stukjes gesneden
2 eetl. Amandelschaafsel
125 ml demi crème fraiche.
3 el Olie

Methode

  • Bereid de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
  • Kook de bloemkool in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de in blokjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar.
  • Voeg 100 ml water en Honig basis voor Kip Tandoori toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Voeg de appel en gekookte bloemkool toe en schep kort door. Zet het vuur uit en roer de crème fraîche erdoor.
  • Strooi wat amandelschaafsel over het mengsel en serveer met de gekookte rijst.
  • Tip: Rooster wat amandelschaafsel in droge koekenpan op een klein vuurtje. Draai regelmatig om.