Suggestions
Clear All
s
 Vegetarische Mexicaanse rijstbowl
Recepten

Vegetarische Mexicaanse rijstbowl

Print:

Ingrediënten

300 g zilvervliesrijst
2 el olijfolie
1 blik mais
1 blik kidneybonen
½ spitskool
1 Prei
3 tomaten
Honig burrito kruidenmix
1 avocado
1 sjalotje
1 teentje knoflook
Handje koriander

Methode

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm 1 el olie in een pannetje en roerbak de kool (en prei) enkele minuten
  • Voeg de mais en kidneybonen toe.
  • Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en voeg toe aan het groente/bonenmengsel.
  • Voeg vervolgens 100 ml water en de Honig Burrito’s kruidenmix toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 1 minuut zachtjes doorkoken.
  • Snijd het sjalotje in kleine stukjes. Prak de avocado fijn met 1 el olijfolie, zodat er guacamole ontstaat en voeg het in stukjes gesneden sjalotje en uitgeperste knoflook teentje toe.
  • Serveer de rijst aan een helft van een kom en serveer aan de andere kant van  de kom het bonenmengsel.
  • Schep de guacamole erbij en bestrooi met koriander