Suggestions
Clear All
s
 Italiaanse gehaktballetjes
Recepten

Italiaanse gehaktballetjes

Print:

Ingredi├źnten

1 Honig basis italiaanse kruidensaus
300 g mager rundergehakt
300 g sperziebonen
1 grote, rode paprika
1 grote ui
150 g ijsbergsla
3 tomaten
3 el Olijfolie
Peper
Gehaktkruiden (eventueel)

Methode

  • Meng wat peper en eventueel gehaktkruiden door het gehakt en draai er ca. 16 gehaktballetjes van.

  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Tip: voeg, zodra de gehaktballetjes goed bruin zijn, wat water toe om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg 500 ml water en Honig basis voor Italiaanse Kruidensaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Laat de saus onder af en toe roeren ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
  • Snijd ondertussen de sperziebonen, ui en paprika in kleine stukjes.
  • Verwarm wat olie in een pannetje en roerbak vervolgens de gesneden sperziebonen, de ui en de paprika voor ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de groente toe aan de gehaktballetjes en roer voorzichtig door.
  • Snijd de tomaten in blokjes en meng met de ijsbergsla en besprenkel met wat olijfolie.
  • Serveer het gehaktballen mengsel met de salade en smulen maar!