Meng wat peper en eventueel gehaktkruiden door het gehakt en draai er ca. 16 gehaktballetjes van.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Tip: voeg, zodra de gehaktballetjes goed bruin zijn, wat water toe om aanbakken te voorkomen.
Voeg 500 ml water en Honig basis voor Italiaanse Kruidensaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat de saus onder af en toe roeren ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
Snijd ondertussen de sperziebonen, ui en paprika in kleine stukjes.
Verwarm wat olie in een pannetje en roerbak vervolgens de gesneden sperziebonen, de ui en de paprika voor ongeveer 4 minuten.
Voeg de groente toe aan de gehaktballetjes en roer voorzichtig door.
Snijd de tomaten in blokjes en meng met de ijsbergsla en besprenkel met wat olijfolie.
Serveer het gehaktballen mengsel met de salade en smullen maar!