Hoofdgerecht,

4 personen

min

Dag 47: Kip Tandoori

Dag 47: Kip Tandoori

Hoofdgerecht,

4 personen

min

Ingrediënten

  • 1 Creme Fraiche
  • 1 Honig Mix voor Kip Tandoori
  • 300 g Prei
  • 1 Rode paprika
  • 200 g Gekookte sperziebonen
  • 300 g Zilvervliesrijst
  • 300 g Kipfilet blokjes

Bereidingswijze

1) Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2) Kook ondertussen de prei gaar voor ongeveer 15 minuten in een laagje water.

3) Terwijl de prei en de rijst aan het koken zijn, snijd je de paprika en bak je de kipfilet gaar.

4) Maak de saus klaar door 100 mL water toe te voegen aan de Honig Mix voor Kip Tandoori en al roerend aan de kook te brengen (zie bereidingswijze Honig Mix voor Kip Tandoori). Roer de saus af en toe door en laat 1 minuut sudderen op laag vuur. Zet het vuur vervolgens uit en roer de cremefraiche erdoorheen.

5) Tenslotte voeg je de paprika, gekookte sperziebonen en prei toe aan de kip en roerbak je het voor enkele minuten. Roer als laatst de saus erdoorheen en serveer dit mengsel uit over de rijst.

Bereidingswijze

1) Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

2) Kook ondertussen de prei gaar voor ongeveer 15 minuten in een laagje water.

3) Terwijl de prei en de rijst aan het koken zijn, snijd je de paprika en bak je de kipfilet gaar.

4) Maak de saus klaar door 100 mL water toe te voegen aan de Honig Mix voor Kip Tandoori en al roerend aan de kook te brengen (zie bereidingswijze Honig Mix voor Kip Tandoori). Roer de saus af en toe door en laat 1 minuut sudderen op laag vuur. Zet het vuur vervolgens uit en roer de cremefraiche erdoorheen.

5) Tenslotte voeg je de paprika, gekookte sperziebonen en prei toe aan de kip en roerbak je het voor enkele minuten. Roer als laatst de saus erdoorheen en serveer dit mengsel uit over de rijst.

Aan tafel!

De familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: