Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

min

Dag 36: Italiaanse pastasalade

Dag 36: Italiaanse pastasalade

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

min

Ingrediënten

  • 300 gram Honig Spelt Macaroni XL
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 stuks zongedroogde tomaten
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 75 gram rucola
  • verse basilicum
  • 250 gram mozzarella mini

Bereidingswijze

1) Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook (1l voor 100g pasta) en strooi vervolgens de Macaroni XL spelt al roerend in het water. Kook de pasta onder af en toe roeren in 12 minuten gaar.

2) Snijd ondertussen de courgette in blokjes en roerbak in een pan met olie voor ongeveer 5 minuten.

3) Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, wat blaadjes verse basilicum, citroensap en de mozzarella mini bolletjes toe. Warm kort op.

4) Spoel de pasta in een vergiet af met lauwwarm water en laat even uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en roer eventueel een scheutje olijfolie erdoor.

5) Schenk de saus over de pasta en serveer met rucola, verse basilicum blaadjes en pijnboompitten.

Bereidingswijze

1) Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook (1l voor 100g pasta) en strooi vervolgens de Macaroni XL spelt al roerend in het water. Kook de pasta onder af en toe roeren in 12 minuten gaar.

2) Snijd ondertussen de courgette in blokjes en roerbak in een pan met olie voor ongeveer 5 minuten.

3) Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten, wat blaadjes verse basilicum, citroensap en de mozzarella mini bolletjes toe. Warm kort op.

4) Spoel de pasta in een vergiet af met lauwwarm water en laat even uitlekken. Doe de pasta terug in de pan en roer eventueel een scheutje olijfolie erdoor.

5) Schenk de saus over de pasta en serveer met rucola, verse basilicum blaadjes en pijnboompitten.

Aan tafel!

De familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: