Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

min

Dag 17: Chili con carne

Dag 17: Chili con carne

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

min

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 2 rode paprika's
  • 300 gram Mexicaanse groentemix
  • 1 blikje mais
  • 1 klein blikje ananas (4 schijven)
  • 1 blikje kidneybonen (265 gram uitgelekt gewicht)
  • 300 g mager rundergehakt
  • 4 eetlepels zure room
  • Honig Basis voor Chili con Carne
  • Heinz tomatenblokjes

Bereidingswijze

1) Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Rul het gehakt en bak het bruin.

2) Bak op het laatst de gesnipperde uien, de knoflook en de in blokjes gesneden paprika’s kort mee.

3) Voeg de tomatenblokjes, 150 ml water en Honig basis voor Chili con Carne toe. Laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.

4) Schep de uitgelekte kidneybonen, mais, mexicaanse groentemix door de saus. Verwarm het geheel onder af en toe roeren op laag vuur. Voeg als laatste gesneden stukjes ananas toe. Laat ongeveer voor 1 a 2 minuten staan en roer goed door.

5) Verdeel wat zure room over de chili con carne en genieten maar!

Rijst kan eventueel nog toegevoegd worden naar wens.

Bereidingswijze

1) Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Rul het gehakt en bak het bruin.

2) Bak op het laatst de gesnipperde uien, de knoflook en de in blokjes gesneden paprika’s kort mee.

3) Voeg de tomatenblokjes, 150 ml water en Honig basis voor Chili con Carne toe. Laat het geheel onder af en toe roeren ongeveer 2 minuten zachtjes doorkoken.

4) Schep de uitgelekte kidneybonen, mais, mexicaanse groentemix door de saus. Verwarm het geheel onder af en toe roeren op laag vuur. Voeg als laatste gesneden stukjes ananas toe. Laat ongeveer voor 1 a 2 minuten staan en roer goed door.

5) Verdeel wat zure room over de chili con carne en genieten maar!

Rijst kan eventueel nog toegevoegd worden naar wens.

Aan tafel!

De familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: