Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Dag 5: Hachee van gehakt met rijst

Dag 5: Hachee van gehakt met rijst

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • Honig kruidenbuiltje voor vlees
  • 300 gram rundergehakt
  • 4 uien
  • 250 gram champignons
  • 150 gram Heinz gezeefde tomaten
  • 400 gram bleekselderij
  • 1 eetlepel azijn
  • 300 gram zilvervliesrijst

Bereidingswijze

1) Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en bak ondertussen het rundergehakt gaar.

2) Snijd vervolgens de champignons in grote stukken (ongeveer 4 stukken) en de ui in ringen. Voeg de champignons toe samen met de ui en bak voor ongeveer 4 minuten.

3) Schil en snijd de bleekselderij in stukjes en voeg toe aan het gehakt samen met de gezeefde tomaten, azijn, Honig kruidenbuiltje en 300 ml water.

4) Vervolgens dit mengsel goed roeren en kort aan de kook brengen. Laat ongeveer 10-15 minuten op laag vuur staan.

5) Serveer de hachee met de rijst en smullen maar!

Bereidingswijze

1) Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en bak ondertussen het rundergehakt gaar.

2) Snijd vervolgens de champignons in grote stukken (ongeveer 4 stukken) en de ui in ringen. Voeg de champignons toe samen met de ui en bak voor ongeveer 4 minuten.

3) Schil en snijd de bleekselderij in stukjes en voeg toe aan het gehakt samen met de gezeefde tomaten, azijn, Honig kruidenbuiltje en 300 ml water.

4) Vervolgens dit mengsel goed roeren en kort aan de kook brengen. Laat ongeveer 10-15 minuten op laag vuur staan.

5) Serveer de hachee met de rijst en smullen maar!

Aan tafel!

De familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: