Hoofdgerecht,

6 personen

15 min

Tomaten pompoensoep

Recept door Francesca

Tomaten pompoensoep

Recept door Francesca

Hoofdgerecht,

6 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Tomatensoep
  • 400 gram pompoen
  • 1 ui
  • Kurkuma of saffran
  • Olijfolie & peper

Volg deze stappen

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in partjes en snijd de pompoen in kleine blokjes van zo’n 1.5 bij 1.5 centimeter.
  2. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en gaar deze 8 minuten mee.
  3. Los de mix voor tomatensoep op in het kokend water en voeg dit toe aan de grote pan met pompoen, net zoveel tot de groente net niet helemaal onder water staan. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken op medium vuur.
  4. Wacht 10 minuten, pureer het geheel met een staafmixer en voeg nog wat kurkuma of saffraan en zwarte peper toe
  5. Je kunt de soep garneren met garneren met romatomaatjes die in de oven gegrild zijn.
  6. Tip: Voeg ook nog een paar druppels tabasco toe voor een beetje pit.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in partjes en snijd de pompoen in kleine blokjes van zo’n 1.5 bij 1.5 centimeter.
  2. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en gaar deze 8 minuten mee.
  3. Los de mix voor tomatensoep op in het kokend water en voeg dit toe aan de grote pan met pompoen, net zoveel tot de groente net niet helemaal onder water staan. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten koken op medium vuur.
  4. Wacht 10 minuten, pureer het geheel met een staafmixer en voeg nog wat kurkuma of saffraan en zwarte peper toe
  5. Je kunt de soep garneren met garneren met romatomaatjes die in de oven gegrild zijn.
  6. Tip: Voeg ook nog een paar druppels tabasco toe voor een beetje pit.

Volg deze stappen

Aan tafel!

Francesca

Vandaag eten wij bij:

Francesca

Speciaal voor de Voedselbank maak ik mijn lievelingssoep: tomaten pompoensoep. Mét een persoonlijke touch voor wat extra pit.