Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Dag 103: Quinoa salade met bietensap

Dag 103: Quinoa salade met bietensap

Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Kapucijners mix
  • 300 g Quinoa
  • 500 ml Bietensap
  • 3 el Olijfolie
  • 1 Rode ui
  • 1 Komkommer
  • 1 Rode paprika
  • 25 g Walnoten
  • 250 g Cherry tomaten
  • 1 teentje Knoflook
  • 300 g Kapucijners

Bereidingswijze

1) Snijd de ui in stukjes en fruit samen met de knoflook in een pannetje met olie.

2) Voeg de quinoa toe en bak voor ongeveer 1 minuut mee. Blijf roeren.

3) Voeg 500 ml bietensap toe en laat voor ongeveer 10-15 minuten gaar koken op lage temperatuur. Blijf roeren.

4) Snijd ondertussen de paprika en voeg samen met de kapucijners toe in een aparte pan met olie. Bak voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens hieraan de Honig kapucijners mix toe en 200 ml water. Laat voor ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

5) Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en halveer de cherrytomaten.

6) Giet vervolgens het kapucijner-paprika mengsel af.

7) Giet ook de quinoa af indien gaar.

8) Serveer de quinoa met de kapucijners, paprika, komkommer stukjes, cherrytomaten.

9) Decoreer de salade met wat walnoten en genieten maar!

Bereidingswijze

1) Snijd de ui in stukjes en fruit samen met de knoflook in een pannetje met olie.

2) Voeg de quinoa toe en bak voor ongeveer 1 minuut mee. Blijf roeren.

3) Voeg 500 ml bietensap toe en laat voor ongeveer 10-15 minuten gaar koken op lage temperatuur. Blijf roeren.

4) Snijd ondertussen de paprika en voeg samen met de kapucijners toe in een aparte pan met olie. Bak voor ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens hieraan de Honig kapucijners mix toe en 200 ml water. Laat voor ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

5) Snijd ondertussen de komkommer in stukjes en halveer de cherrytomaten.

6) Giet vervolgens het kapucijner-paprika mengsel af.

7) Giet ook de quinoa af indien gaar.

8) Serveer de quinoa met de kapucijners, paprika, komkommer stukjes, cherrytomaten.

9) Decoreer de salade met wat walnoten en genieten maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: