Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Nasi met garnalen en ananas

Recept door Life by Iris

Nasi met garnalen en ananas

Recept door Life by Iris

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram garnalen (eventueel diepvries)
  • 3 el olie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 600 gram verse Chinese groentemix
  • 230 gram ananasblokjes op sap
  • 4 el ketjap manis
  • 1 pakje Honig Mix voor Nasi speciaal
  • 2 handjes cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en verhit 2 el olie in een pan.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in de pan.
  3. Bak vervolgens de groentemix mee en roer dit af en toe om totdat alles gaar is.
  4. Verhit ondertussen in een andere pan 1 el olie en bak hierin de garnalen.
  5. Voeg daarna de ketjap, 150 ml water en Honig basis voor Nasi Speciaal toe aan de groentemix en verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
  6. Giet de rijst af indien dit gaar is en roer dit door de groentemix.
  7. Maak tenslotte het gerecht af met de gebakken garnalen en de (uitgelekte) ananasblokjes.

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en verhit 2 el olie in een pan.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook en fruit dit aan in de pan.
  3. Bak vervolgens de groentemix mee en roer dit af en toe om totdat alles gaar is.
  4. Verhit ondertussen in een andere pan 1 el olie en bak hierin de garnalen.
  5. Voeg daarna de ketjap, 150 ml water en Honig basis voor Nasi Speciaal toe aan de groentemix en verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
  6. Giet de rijst af indien dit gaar is en roer dit door de groentemix.
  7. Maak tenslotte het gerecht af met de gebakken garnalen en de (uitgelekte) ananasblokjes.

Aan tafel!

Life by Iris

Vandaag eten wij bij:

Life by Iris

Nasi is zo’n recept waar iedereen vaak wel dol op is en wat je gemakkelijk in een grotere hoeveelheid klaar kan maken. Ideaal voor bijvoorbeeld hongerig, onverwacht bezoek. Maar de standaard Nasi kent iedereen wel, dus geef er eens een frisse twist aan met garnalen en ananas en maak het af met lekkere knapperige cashewnoten.