Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Dag 108: Mexicaanse ovenschotel

Dag 108: Mexicaanse ovenschotel

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Burrito Kruidenmix
  • 300 g Mager rundergehakt
  • 4 Tomaten
  • 1 blik (~300 g) Kidneybonen
  • 2 Rode paprika's
  • 2 Gele Paprika's
  • 2 Sjalotjes
  • 1 teentje Knoflook
  • 100 g Jong belegen geraspte kaas
  • 2 theelepel Komijn
  • 3 el Bakboter
  • 75 g Veldsla

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Fruit ondertussen de ui en de knoflook in wat olie.

3) Voeg het gehakt toe en bak gaar.

4) Snijd ondertussen de paprika’s en de tomaten.

5) Voeg de bonen, paprika stukjes, komijn en tomaat stukjes toe aan het gehakt indien gaar.

6) Voeg vervolgens de Honig Burrito kruidenmix toe samen met 100 ml water en roer goed door.

7) Vet de ovenschaal in met wat boter en schenk het mengsel in de ovenschaal.

8) Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak voor ongeveer 10 minuten (tot de kaas goed gesmolten is).

9) Beleg met wat veldsla en smullen  maar!

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Fruit ondertussen de ui en de knoflook in wat olie.

3) Voeg het gehakt toe en bak gaar.

4) Snijd ondertussen de paprika’s en de tomaten.

5) Voeg de bonen, paprika stukjes, komijn en tomaat stukjes toe aan het gehakt indien gaar.

6) Voeg vervolgens de Honig Burrito kruidenmix toe samen met 100 ml water en roer goed door.

7) Vet de ovenschaal in met wat boter en schenk het mengsel in de ovenschaal.

8) Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak voor ongeveer 10 minuten (tot de kaas goed gesmolten is).

9) Beleg met wat veldsla en smullen  maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: