Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

20 min

Macaroni met aubergine

Recept door Maria

Macaroni met aubergine

Recept door Maria

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje verse basilicum (steel & blaadjes)
  • 1 oranje paprika
  • 1 aubergine aubergine
  • 4-6 eetlepels olijfolie
  • 1 blik Heinz tomaten 200 gram
  • 1 pakje basis voor Honig macaroni en Spaghetti Mediterraans
  • 500 gram Honig volkoren Macaroni
  • paar blaadjes basilicum
  • 1 bakje ricotta 100 gram
  • pijnboompitten

Volg deze stappen

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en kno ook met de basilicum steeltjes 6 min op laag vuur.
  2. Voeg de oranje paprika toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de tomaten uit blik toe en de Honig kruidenmix met 100 ml water, naar gelieve nog peper toevoegen. Bak dit rustig voor zo’n 20 min.
  4. Zet ondertussen water op en kook de Honig Macaroni volgens de instructies op het pak.
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de in blokjes gesneden aubergine tot ze een gouden kleur hebben. Voeg ze dan toe aan het tomaten mengsel met een groot gedeelte van de basilicum blaadjes.
  6. Roer de macaroni door de saus.
  7. Schep op het bord en verdeel de ricotta over de borden & strooi de pijnboompitten eroverheen met wat blaadjes basilicum.

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en kno ook met de basilicum steeltjes 6 min op laag vuur.
  2. Voeg de oranje paprika toe en bak 1 minuut mee.
  3. Voeg de tomaten uit blik toe en de Honig kruidenmix met 100 ml water, naar gelieve nog peper toevoegen. Bak dit rustig voor zo’n 20 min.
  4. Zet ondertussen water op en kook de Honig Macaroni volgens de instructies op het pak.
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin, haal ze uit de pan en zet opzij. Bak in dezelfde pan de in blokjes gesneden aubergine tot ze een gouden kleur hebben. Voeg ze dan toe aan het tomaten mengsel met een groot gedeelte van de basilicum blaadjes.
  6. Roer de macaroni door de saus.
  7. Schep op het bord en verdeel de ricotta over de borden & strooi de pijnboompitten eroverheen met wat blaadjes basilicum.

Volg deze stappen

Aan tafel!

Maria

Vandaag eten wij bij:

Maria

Deze heerlijke volkoren macaroni met aubergine vind ik echt een ideaal gerecht wanneer je voor meerdere mensen gaat koken! Het gerecht is heerlijk en makkelijk te maken; dat betekent meer tijd voor je gasten. Ideaal toch?