Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

25 min

Dag 100: Macaroni Caprese met homemade tomatensaus

Dag 100: Macaroni Caprese met homemade tomatensaus

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

25 min

Ingrediënten

  • 300 g Honig Macaroni XL volkoren
  • 1 Courgette
  • 1 bol Mozzarella
  • 15 g Basilicum
  • 1 theelepel Oregano
  • 3 el Olijfolie
  • 250 g Cherrytomaten
  • 1 kg Tomaten (voor 500 ml tomatenpuree)
  • 1 Ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 Laurier blad
  • 30 g Pijnboompitten

Bereidingswijze

1) Snijd de tomaten in partjes (4 stukjes). Vul een pan met een bodempje water en leg hier de tomaten partjes in.

2) Snijd de ui in stukjes en bak in olie voor ongeveer 2 minuten samen met de knoflook en het laurier blad in een ruime pan.

3) Voeg de tomaten partjes toe en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat voor ongeveer 15-20 min koken.

4) Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Snijd de courgette in blokjes en bak in olie in een apart pannetje voor ongeveer 5 minuten.

6) Haal de deksel van de pan met de tomatenpuree en laat al roerend inkoken totdat de gewenste saus dikte is bereikt. (Breng eventueel op smaak met peper en suiker)

7) Giet vervolgens de tomatenpuree in een vergiet en laat goed uitlekken.

8) Halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella bol in stukjes.

8) Roer de tomatenpuree door de courgetteblokjes. Scheur wat basilicum blaadjes in stukjes en voeg toe. Roer goed door.

9) Serveer de macaroni met de saus en beleg met stukjes mozzarella, cherrytomaatjes en wat pijnboompitjes.

Bereidingswijze

1) Snijd de tomaten in partjes (4 stukjes). Vul een pan met een bodempje water en leg hier de tomaten partjes in.

2) Snijd de ui in stukjes en bak in olie voor ongeveer 2 minuten samen met de knoflook en het laurier blad in een ruime pan.

3) Voeg de tomaten partjes toe en roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat voor ongeveer 15-20 min koken.

4) Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Snijd de courgette in blokjes en bak in olie in een apart pannetje voor ongeveer 5 minuten.

6) Haal de deksel van de pan met de tomatenpuree en laat al roerend inkoken totdat de gewenste saus dikte is bereikt. (Breng eventueel op smaak met peper en suiker)

7) Giet vervolgens de tomatenpuree in een vergiet en laat goed uitlekken.

8) Halveer de cherrytomaatjes en snijd de mozzarella bol in stukjes.

8) Roer de tomatenpuree door de courgetteblokjes. Scheur wat basilicum blaadjes in stukjes en voeg toe. Roer goed door.

9) Serveer de macaroni met de saus en beleg met stukjes mozzarella, cherrytomaatjes en wat pijnboompitjes.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: