Lunch, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Dag 77: Linzensoep

Dag 77: Linzensoep

Lunch, Nederlandse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig kruidenbuiltje tomaat
  • 500 g Heinz Tomatenblokjes
  • 1 teentje Knoflook
  • 400 g Zoete aardappel
  • 1 Ui
  • 1 Winterpeen
  • 2 el Olijfolie

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Schil de zoete aardappels en snijd de aardappelen in kleine blokjes.

3) Snijd vervolgens de ui en de winterpeen en fruit samen met de knoflook in een soeppan samen met wat olie.

4) Voeg vervolgens de aardappel stukjes toe en fruit mee voor ongeveer 4 minuten.

5) Voeg 750 ml heet water en de tomatenblokjes toe en gebruik het Honig kruidenbuiltje tomaat en breng aan de kook.

6) Laat voor ongeveer 12 minuten staan onder regelmatig roeren. Voeg na ongeveer 8 minuten de de uitgelekte linzen toe. Serveer de soep en genieten maar!

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Schil de zoete aardappels en snijd de aardappelen in kleine blokjes.

3) Snijd vervolgens de ui en de winterpeen en fruit samen met de knoflook in een soeppan samen met wat olie.

4) Voeg vervolgens de aardappel stukjes toe en fruit mee voor ongeveer 4 minuten.

5) Voeg 750 ml heet water en de tomatenblokjes toe en gebruik het Honig kruidenbuiltje tomaat en breng aan de kook.

6) Laat voor ongeveer 12 minuten staan onder regelmatig roeren. Voeg na ongeveer 8 minuten de de uitgelekte linzen toe. Serveer de soep en genieten maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: