Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Dag 105: Japanse noodles met ananas

Dag 105: Japanse noodles met ananas

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Japanse Noodles
  • 220 g (klein blik) Ananas stukjes
  • 300 g Kipfilet
  • 3 el Olie
  • 600 g Oosterse wokgroente

Bereidingswijze

1) Breng 2 liter water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de Noodles toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de Noodles staan met een deksel op de pan

2) Trek na 6 minuten de Noodles uit elkaar met twee vorken. Doe de noodles in een vergiet. Laat ze vervolgens even uitlekken en zet ze apart.

3) Verhit de olie in een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak vervolgens de groenten mee. Voeg 100 ml water en de Japanse Kruidenmix toe en verhit het geheel al omscheppend ongeveer 1 minuut.

4) Voeg vervolgens de ananas en Noodles toe en schep het geheel goed om.

5) Schep alvast op voor de eters die niet van kruidig houden.

6) Voor de eters die wel van spicy houden: Meng de Japanse Spicemix met 3 eetlepels water in een kopje. Maak de rest van het gerecht in de pan pittiger met dit kruidenmengsel. Meng en verwarm het geheel goed.

Bereidingswijze

1) Breng 2 liter water aan de kook. Voeg, zodra het water kookt, de Noodles toe. Zet het vuur helemaal laag en laat de Noodles staan met een deksel op de pan

2) Trek na 6 minuten de Noodles uit elkaar met twee vorken. Doe de noodles in een vergiet. Laat ze vervolgens even uitlekken en zet ze apart.

3) Verhit de olie in een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar. Bak vervolgens de groenten mee. Voeg 100 ml water en de Japanse Kruidenmix toe en verhit het geheel al omscheppend ongeveer 1 minuut.

4) Voeg vervolgens de ananas en Noodles toe en schep het geheel goed om.

5) Schep alvast op voor de eters die niet van kruidig houden.

6) Voor de eters die wel van spicy houden: Meng de Japanse Spicemix met 3 eetlepels water in een kopje. Maak de rest van het gerecht in de pan pittiger met dit kruidenmengsel. Meng en verwarm het geheel goed.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: