Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Dag 112: Groene Minestrone

Dag 112: Groene Minestrone

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Minestrone Soep
  • 100 g Penne
  • 350 g Witte bonen
  • 1 Courgette
  • 250 g Sperziebonen
  • 1 Prei
  • 1 Ui
  • 2 el Olijfolie
  • Soepstengels

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1 liter koud water, roer dit goed door met een garde.

3) Snijd ondertussen de courgette, prei en sperziebonen in stukjes.

4) Voeg de gesneden courgette, prei, ui, sperziebonen, witte bonen en penne toe. Breng de soep aan de kook.

5) Zet het vuur laag zodra de soep kookt. Laat, onder regelmatig roeren de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken (zonder deksel).

6) Zet het vuur uit en laat de soep nog 5 minuten staan in de pan (zonder deksel).

7) Serveer de soep met een soepstengel en smullen maar! TIP: Dip je soepstengel in wat olijfolie!

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Strooi de inhoud van het zakje in een pan met 1 liter koud water, roer dit goed door met een garde.

3) Snijd ondertussen de courgette, prei en sperziebonen in stukjes.

4) Voeg de gesneden courgette, prei, ui, sperziebonen, witte bonen en penne toe. Breng de soep aan de kook.

5) Zet het vuur laag zodra de soep kookt. Laat, onder regelmatig roeren de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken (zonder deksel).

6) Zet het vuur uit en laat de soep nog 5 minuten staan in de pan (zonder deksel).

7) Serveer de soep met een soepstengel en smullen maar! TIP: Dip je soepstengel in wat olijfolie!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: