Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

20 min

Dag 110: Gevulde tomaten met walnoot

Dag 110: Gevulde tomaten met walnoot

Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Dubbeldekkers & Taco kruidenmix
  • 5 Vleestomaten
  • 300 g Mager rundergehakt
  • 1 Sjalot
  • 2 theelepel Oregano
  • 300 g Zilvervlies rijst
  • 150 g Mais
  • 30 g Walnoten fijngehakt
  • Olie
  • 1 Komkommer
  • 1 Tomaat

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3) Meng ondertussen het gehakt met Honig dubbeldekkers & tacos kruidenmix, de gesneden ui, oregano en de uitgelekte mais.

4) Snijd het kopje van de tomaat eraf en hol de tomaten uit.

5) Vet de ovenschaal in met olie. Leg de tomaten hierin en vul ze met het gehaktmengsel.

6) Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven.

7) Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng door elkaar.

8) Garneer de tomaten met de fijngehakte walnoten en serveer met de tomaat-komkommer salade.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3) Meng ondertussen het gehakt met Honig dubbeldekkers & tacos kruidenmix, de gesneden ui, oregano en de uitgelekte mais.

4) Snijd het kopje van de tomaat eraf en hol de tomaten uit.

5) Vet de ovenschaal in met olie. Leg de tomaten hierin en vul ze met het gehaktmengsel.

6) Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven.

7) Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in kleine blokjes en meng door elkaar.

8) Garneer de tomaten met de fijngehakte walnoten en serveer met de tomaat-komkommer salade.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: