Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

15 min

Dag 105: Gevulde Courgettes

Dag 105: Gevulde Courgettes

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Kruidenbuiltje Kip
  • 3 Courgettes
  • 1 Rode ui
  • 300 g Mager rundergehakt
  • 1 theelepel Rozemarijn
  • 3 el Heinz Ketchup 50/50
  • 100 g Jonge geraspte kaas
  • 300 g Zilvervliesrijst
  • 3 el Olie

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Was de courgettes en snijd ze horizontaal door midden. Hol vervolgens de courgettes uit en bewaar dit in een bakje.

3) Kook ondertussen de courgettes voor ongeveer 5 minuten en hang het Honig kruidenbuiltje erbij.

4) Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Bak ondertussen het gehakt gaar in wat olie.

6) Snijd ondertussen de ui en het vruchtvlees van de courgettes. Voeg dit toe aan het gehakt indien gaar. Voeg ook de rijst, ketchup en rozemarijn toe, roer goed door en laat voor ongeveer 4 minuten meebakken.

7) Vet vervolgens een ovenschaal in en leg hierop de gehalveerde courgettes.

8) Vul de courgettes vervolgens met het gehaktmengsel en bestrooi met kaas.

9) Bak voor ongeveer 6 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Was de courgettes en snijd ze horizontaal door midden. Hol vervolgens de courgettes uit en bewaar dit in een bakje.

3) Kook ondertussen de courgettes voor ongeveer 5 minuten en hang het Honig kruidenbuiltje erbij.

4) Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5) Bak ondertussen het gehakt gaar in wat olie.

6) Snijd ondertussen de ui en het vruchtvlees van de courgettes. Voeg dit toe aan het gehakt indien gaar. Voeg ook de rijst, ketchup en rozemarijn toe, roer goed door en laat voor ongeveer 4 minuten meebakken.

7) Vet vervolgens een ovenschaal in en leg hierop de gehalveerde courgettes.

8) Vul de courgettes vervolgens met het gehaktmengsel en bestrooi met kaas.

9) Bak voor ongeveer 6 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: