Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

55 min

Dag 96: Spinaziequiche

Dag 96: Spinaziequiche

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

55 min

Ingrediënten

  • 1 Honig mix voor italiaanse kruidensaus
  • 1 pakje (6 plakjes) Bladerdeeg diepvries
  • 5 Eieren
  • 200 ml Melk
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 1 Ingevette quichevorm (24cm)
  • 6 Tomaatjes
  • 450 gr spinazie diepvries (ontdooid)

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven op 200 graden.

2) Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3) Klop de 5 eieren los met de melk. Breng het mengsel op smaak met peper en de italiaanse kruidenmix.

4) Pers de teentjes knoflook en voeg samen met de goed uitgelekte spinazie toe aan het eiermengsel.

5) Giet het mengsel in de bakvorm. zet de gehalveerde tomaatjes met snijkant naar boven in het mengsel en verdeel de mozzarella over de quiche.

6) Bak de quiche in 45 minuten gaar.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven op 200 graden.

2) Bekleed de ingevette vorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

3) Klop de 5 eieren los met de melk. Breng het mengsel op smaak met peper en de italiaanse kruidenmix.

4) Pers de teentjes knoflook en voeg samen met de goed uitgelekte spinazie toe aan het eiermengsel.

5) Giet het mengsel in de bakvorm. zet de gehalveerde tomaatjes met snijkant naar boven in het mengsel en verdeel de mozzarella over de quiche.

6) Bak de quiche in 45 minuten gaar.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: