Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

20 min

Dag 70: Stamp eens anders hutspot

Dag 70: Stamp eens anders hutspot

Hoofdgerecht, Nederlandse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 Honig allesbinder
  • 750 g Hutspot groenten
  • 350 g Mager gehakt
  • 1 tl Gehaktkruiden
  • 3 el Vloeibaar margarine

Bereidingswijze

1) Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente en eventueel zout in 20 min. gaar.

2) Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

3) Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.

4) Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de boter en allesbinder met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5) Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen erover.

Bereidingswijze

1) Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze samen met de hutspotgroente en eventueel zout in 20 min. gaar.

2) Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de runderballetjes in 10 min. rondom bruin en gaar.

3) Neem de balletjes uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Doe de balletjes terug in de pan en warm nog even mee.

4) Giet de aardappelen en hutspotgroente af en stamp met de boter en allesbinder met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5) Schep de hutspot in kommen of op borden en maak er een kuiltje in. Verdeel de gehaktballen erover.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: