Hoofdgerecht,

4 personen

15 min

Dag 67: Kapucijnerschotel

Dag 67: Kapucijnerschotel

Hoofdgerecht,

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig basis voor kapucijners
  • 300 g Magere rundergehakt
  • 1 Rode paprika
  • 2 Tomaten
  • 1 grote pot (710 g) Kapucijners
  • 1 el Olijfolie
  • 2 middelgrote Uien
  • 250 g Sperziebonen

Bereidingswijze

1) Verhit de olijfolie in een pan. Rul het gehakt en bak en bruin.

2) Snijd de uien, paprika’s en tomaten.

3) Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten beetgaar.

4) Voeg de uien en later ook de paprika’s en tomaten toe aan het gehakt.

5) Voeg 200ml water en Honig basis voor Kapucijners toe en breng het geheel aan de kook. Laat het met deksel op de pan ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

6) Voeg de uitgelekte kapucijners en de sperziebonen toe. Verwarm het geheel al omscheppend op een laag vuur.

Bereidingswijze

1) Verhit de olijfolie in een pan. Rul het gehakt en bak en bruin.

2) Snijd de uien, paprika’s en tomaten.

3) Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 3 minuten beetgaar.

4) Voeg de uien en later ook de paprika’s en tomaten toe aan het gehakt.

5) Voeg 200ml water en Honig basis voor Kapucijners toe en breng het geheel aan de kook. Laat het met deksel op de pan ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken.

6) Voeg de uitgelekte kapucijners en de sperziebonen toe. Verwarm het geheel al omscheppend op een laag vuur.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: