Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

15 min

Dag 63: Vega lasagne met Aubergine & courgette

Dag 63: Vega lasagne met Aubergine & courgette

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig Lasagne volkoren
  • 2 Uien
  • 1 Knoflook
  • 1 Courgette
  • 1 Rode paprika
  • 1 Aubergine
  • 100 g Ricotta
  • 100 g Jonge geraspte kaas
  • Basilicum
  • 1 Heinz Tomato frito
  • 1 blik (200 g) Heinz gepelde tomaten

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Snijd de courgette, paprika en aubergine in dunne plakken.

3) Fruit de knoflook en ui kort en voeg de groentes toe en bak voor 5-10 minuten. Voeg vervolgens de tomato frito en gepelde tomaten toe.

4) Roer de ricotta los, voeg peper & zout en eventueel wat kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) toe.

5) Neem een ovenschaal en maak laagjes van de roomkaas, de groenten en de lasagnevellen. Verdeel het gelijkmatig. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Bak de lasagne in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven.

6) Serveer met wat basilicumblaadjes.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Snijd de courgette, paprika en aubergine in dunne plakken.

3) Fruit de knoflook en ui kort en voeg de groentes toe en bak voor 5-10 minuten. Voeg vervolgens de tomato frito en gepelde tomaten toe.

4) Roer de ricotta los, voeg peper & zout en eventueel wat kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) toe.

5) Neem een ovenschaal en maak laagjes van de roomkaas, de groenten en de lasagnevellen. Verdeel het gelijkmatig. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Bak de lasagne in 30 tot 45 minuten in het midden van de oven.

6) Serveer met wat basilicumblaadjes.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: