Lunch,

4 personen

15 min

Dag 60: Preisoep met aardappel

Dag 60: Preisoep met aardappel

Lunch,

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 1 Honig kruidenbuiltje kippenbouillon
  • 3 Prei
  • 500 g Aardappelen
  • 2 teentjes Knoflook
  • Bieslook
  • Olijfolie
  • 750 ml Water

Bereidingswijze

1) Snijd de ui en fruit samen met de knoflook in een grote pan met wat olie.

2) Snijd vervolgens de prei en bak mee voor ongeveer 3 minuten.

3) Schil de aardappelen en snijd ze in partjes en bak de aardappelen mee.

4) Voeg het Honig kruidenbuiltje en het water toe en breng aan de kook. Laat voor ongeveer 10-15 minuten koken.

5) Snijd ondertussen de bieslook. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en strooi wat bieslook erover heen. Smullen maar!

Bereidingswijze

1) Snijd de ui en fruit samen met de knoflook in een grote pan met wat olie.

2) Snijd vervolgens de prei en bak mee voor ongeveer 3 minuten.

3) Schil de aardappelen en snijd ze in partjes en bak de aardappelen mee.

4) Voeg het Honig kruidenbuiltje en het water toe en breng aan de kook. Laat voor ongeveer 10-15 minuten koken.

5) Snijd ondertussen de bieslook. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer en strooi wat bieslook erover heen. Smullen maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: