Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

35 min

Dag 353 Groenteschotel in lasagnesaus

Dag 353 Groenteschotel in lasagnesaus

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

35 min

Ingrediënten

  • Honig Mix voor Lasagnesaus tradizionale
  • 300g Mager rundergehakt
  • 1 Rode ui
  • 1 Aubergine
  • 1 Courgette
  • 75g Jong belegen geraspte kaas
  • 700g Aardappelschijfjes (koelvers)
  • 2 el Olijfolie
  • Handje basilicumblaadjes

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Verhit 2 eetl. Olijfolie in een pan, fruit de ui en bak het gehakt gaar.
3) Snijd ondertussen de aubergine en courgette in kleine blokjes en bak mee met het gehakt indien gaar voor ongeveer 5 minuten.
4) Voeg 500 ml water en de Honig basis voor Lasagnesaus Tradizionale toe. Beng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
5) Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal
6) Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op en bestrooi met jong belegen geraspte kaas.
7) Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.
8) Garneer eventueel met wat basilicumblaadjes

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Verhit 2 eetl. Olijfolie in een pan, fruit de ui en bak het gehakt gaar.
3) Snijd ondertussen de aubergine en courgette in kleine blokjes en bak mee met het gehakt indien gaar voor ongeveer 5 minuten.
4) Voeg 500 ml water en de Honig basis voor Lasagnesaus Tradizionale toe. Beng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.
5) Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal
6) Leg hier vervolgens de aardappelschijfjes op en bestrooi met jong belegen geraspte kaas.
7) Bak in de oven voor ongeveer 25 minuten.
8) Garneer eventueel met wat basilicumblaadjes

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: