Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Dag 351 Wok met bloemkool en noten

Dag 351 Wok met bloemkool en noten

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

15 min

Ingrediënten

  • 300g Honig fijne Mienestjes
  • 1 paksoi
  • 1 wortel
  • 3el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Rode ui
  • 400g Bloemkoolroosjes
  • 25g Ongezouten cashewnoten
  • 3 el Ketjap Manis
  • Platte peterselie

Bereidingswijze

1) Bereid de Honig Mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2) Snijd de paksoi en wortel in stukjes.
3) Verhit in een wok of koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de bloemkoolroosjes, paksoi en wortel toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten, totdat de groenten beetgaar is.
4) Voeg op het laatst de cashewnoten en Ketjap Manis toe en verwarm deze voor ongeveer 3 minuten mee. Roer goed door.
5) Serveer de saus over de mie en garneer met in reepjes gesneden platte peterselie. Smullen maar!

Bereidingswijze

1) Bereid de Honig Mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2) Snijd de paksoi en wortel in stukjes.
3) Verhit in een wok of koekenpan de olie en fruit hierin de knoflook en de ui. Voeg de bloemkoolroosjes, paksoi en wortel toe en roerbak voor ongeveer 5 minuten, totdat de groenten beetgaar is.
4) Voeg op het laatst de cashewnoten en Ketjap Manis toe en verwarm deze voor ongeveer 3 minuten mee. Roer goed door.
5) Serveer de saus over de mie en garneer met in reepjes gesneden platte peterselie. Smullen maar!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: