Hoofdgerecht, Italiaanse keuken, Wereldkeuken

2 personen

25 min

Dag 348 Rijst met geroosterde tomaat en tofu

Dag 348 Rijst met geroosterde tomaat en tofu

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken, Wereldkeuken

2 personen

25 min

Ingrediënten

  • 150g Zilvervliesrijst
  • 2 el Olijfolie
  • 200g Cherrytomaatjes
  • 400g Italiaanse wokgroenten
  • 2-persoonsverpakking Honig basis voor Macaroni en Spaghette mediterraan
  • 200g Tofu
  • 1 Komkommer
  • Bieslook

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
2) Kook de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
3) Besprenkel de cherrytomaatjes met 1 eetl. olijfolie in een ovenschaal. Zet deze ongeveer 15 min in de oven.
4) Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin de wokgroenten voor ongeveer 5 minuten.
5) Voeg 75 ml water en Honig basis voor Macaroni en Spaghetti Mediterraan toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
6) Snijd de tofu in kleine blokjes en voeg toe. Bak kort mee voor ongeveer 2 minuten.
7) Voeg de rijst toe en meng de gepofte cherrytomaatjes erdoor.
8) Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng met wat bieslook.
9) Serveer met de komkommer.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
2) Kook de rijst zoals op de verpakking ervan is aangegeven.
3) Besprenkel de cherrytomaatjes met 1 eetl. olijfolie in een ovenschaal. Zet deze ongeveer 15 min in de oven.
4) Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak hierin de wokgroenten voor ongeveer 5 minuten.
5) Voeg 75 ml water en Honig basis voor Macaroni en Spaghetti Mediterraan toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
6) Snijd de tofu in kleine blokjes en voeg toe. Bak kort mee voor ongeveer 2 minuten.
7) Voeg de rijst toe en meng de gepofte cherrytomaatjes erdoor.
8) Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes en meng met wat bieslook.
9) Serveer met de komkommer.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: