Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

30 min

Dag 347 Macaroni ovenschotel met kabeljauw

Dag 347 Macaroni ovenschotel met kabeljauw

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

30 min

Ingrediënten

  • 300g Honig XL Macaroni volkoren
  • 2el Olijfolie
  • 450g Kabeljauw
  • 2 Rode paprika's
  • 250ml light kookroom
  • 300g Doperwten
  • 50g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.
2) Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Snijd de kabeljauw en paprika’s in stukjes.
4) Voeg de gekookte macaroni toe aan de ovenschaal.
5) Verwarm de kookroom in een pan en voeg de doperwten, paprika’s en de stukken kabeljauw toe. Voeg wat peper toe naar smaak en laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.
6) Haal na 10 minuten de vis eruit en schep de vis op de macaroni in de ovenschaal.
7) Laat de overgebleven saus nog een 2 minuten doorkoken totdat de saus wat dikker is en giet dit mengsel dan over de vis in de ovenschaal heen.
8) Bestrooi de ovenschotel met parmezaanse kaas en bak in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een ovenschaal in.
2) Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Snijd de kabeljauw en paprika’s in stukjes.
4) Voeg de gekookte macaroni toe aan de ovenschaal.
5) Verwarm de kookroom in een pan en voeg de doperwten, paprika’s en de stukken kabeljauw toe. Voeg wat peper toe naar smaak en laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen.
6) Haal na 10 minuten de vis eruit en schep de vis op de macaroni in de ovenschaal.
7) Laat de overgebleven saus nog een 2 minuten doorkoken totdat de saus wat dikker is en giet dit mengsel dan over de vis in de ovenschaal heen.
8) Bestrooi de ovenschotel met parmezaanse kaas en bak in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: