Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

20 min

Dag 345 Groenteschotel met broccoli en ei

Dag 345 Groenteschotel met broccoli en ei

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 300g Zilvervliesrijst
  • 3el Olijfolie
  • 300g Runderreepjes
  • 1 Rode ui
  • 2 Rode Paprika's
  • 250g Broccoliroosjes
  • Honig basis voor Bami Speciaal
  • 2el Pindakaas
  • 200g Taugé
  • Peterselie
  • 1el Ketjap manis

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2) Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de runderreepjes goudbruin en gaar.
3) Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukjes. Voeg de ui, paprika en broccoli toe aan het vlees indien gaar en bak kort mee.
4) Voeg 150 ml water, Honig basis voor Bami Speciaal en de pindakaas toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
5) Voeg de taugé toe, roer goed door en bak het gerecht in ca. 1 minuut op hoog vuur droog. Serveer met de rijst en ketjap manis.

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2) Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Bak de runderreepjes goudbruin en gaar.
3) Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukjes. Voeg de ui, paprika en broccoli toe aan het vlees indien gaar en bak kort mee.
4) Voeg 150 ml water, Honig basis voor Bami Speciaal en de pindakaas toe. Verhit het geheel al omscheppend ca. 1 minuut.
5) Voeg de taugé toe, roer goed door en bak het gerecht in ca. 1 minuut op hoog vuur droog. Serveer met de rijst en ketjap manis.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: