Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

25 min

Dag 344 Pompoencurry met ui en bloemkool

Dag 344 Pompoencurry met ui en bloemkool

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

25 min

Ingrediënten

  • 200g Zilvervliestijs
  • 1 ui
  • 400g Bloemkool
  • 200g kikkererwten
  • 2el Olijfolie
  • 800g koelverse pompoenstukjes
  • Honig Mix voor Kip kerrie
  • 4el Mangochutney

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2) Snijd de ui in halve ringen en de bloemkool in kleine roosjes, laat de kikkererwten uitlekken en spoel af
3) Verhit 2 el olijfolie in een wok en fruit de ui.
4) Voeg de pompoenstukjes toe en roerbak op middelhoog vuur, voeg na ca. 3 minuten ook de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
5) Voeg 500 ml water en de Honig Mix voor kip kerrie toe en breng aan de kook
6) Zet het vuur laag en laat 15 minuten, onder regelmatig roeren, gaar worden met de deksel op de pan
7) Serveer het mengsel met de rijst en de mangochutney.

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2) Snijd de ui in halve ringen en de bloemkool in kleine roosjes, laat de kikkererwten uitlekken en spoel af
3) Verhit 2 el olijfolie in een wok en fruit de ui.
4) Voeg de pompoenstukjes toe en roerbak op middelhoog vuur, voeg na ca. 3 minuten ook de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe en roerbak het geheel nog 2-3 minuten.
5) Voeg 500 ml water en de Honig Mix voor kip kerrie toe en breng aan de kook
6) Zet het vuur laag en laat 15 minuten, onder regelmatig roeren, gaar worden met de deksel op de pan
7) Serveer het mengsel met de rijst en de mangochutney.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: