Lunch,

4 personen

30 min

Dag 315 Courgette-broccolisoep

Dag 315 Courgette-broccolisoep

Lunch,

4 personen

30 min

Ingrediënten

  • 2el Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Rode ui
  • 1 Broccoli
  • 1 Courgette
  • 750ml Water
  • 1 Honig kruidenbuiltje kippenbouillon

Bereidingswijze

1) Snipper de ui, snijd de courgette fijn en snijd de broccoli in roosjes.
2) Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.
3) Bak de courgette 5 minuten mee. Voeg de broccoli, water en het kruidenbuiltje toe. Laat 4 minuten zacht doorkoken.
4) Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

1) Snipper de ui, snijd de courgette fijn en snijd de broccoli in roosjes.
2) Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig is.
3) Bak de courgette 5 minuten mee. Voeg de broccoli, water en het kruidenbuiltje toe. Laat 4 minuten zacht doorkoken.
4) Pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: