Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

25 min

Dag 314 Bowl met groente teriyaki en kip ananas spiezen

Dag 314 Bowl met groente teriyaki en kip ananas spiezen

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

25 min

Ingrediënten

  • 350g Kippendijen
  • 1/2 Verse ananas
  • 250g Zilvervliesrijst
  • 3el Olijfolie
  • 400g Sperziebonen
  • 200g Broccoliroosjes
  • Honig Mix voor Roerbakmie Teriyaki
  • 1/2 Komkommer
  • 2 Bosuitjes
  • 25g Kroepoek

Bereidingswijze

1) Snijd de kip en ananas in blokjes. Rijg ze om en om aan prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout.
2) Bereid ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Grill de kip-ananas spiesjes in een grillpan met een beetje olie gaar en bruin.
4) Roerbak de boontjes en de broccoliroosjes in 3 el olijfolie. Voeg na een paar minuten de Honig basis voor roerbakmie teriyaki toe met 150 ml water en laat dit even pruttelen.
5) Snijd de komkommer in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Serveer het teriyaki-groente mengsel met de kipspiesjes, rijst, komkommerlinten, kroepoek en wat ringetjes bosui in een bowl.
Tip: Houdt je niet van knapperige groenten, dan kun je de broccoli en boontjes eerst kort koken in een pan met water.

Bereidingswijze

1) Snijd de kip en ananas in blokjes. Rijg ze om en om aan prikkers. Bestrooi met een snufje peper en zout.
2) Bereid ook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3) Grill de kip-ananas spiesjes in een grillpan met een beetje olie gaar en bruin.
4) Roerbak de boontjes en de broccoliroosjes in 3 el olijfolie. Voeg na een paar minuten de Honig basis voor roerbakmie teriyaki toe met 150 ml water en laat dit even pruttelen.
5) Snijd de komkommer in linten met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Serveer het teriyaki-groente mengsel met de kipspiesjes, rijst, komkommerlinten, kroepoek en wat ringetjes bosui in een bowl.
Tip: Houdt je niet van knapperige groenten, dan kun je de broccoli en boontjes eerst kort koken in een pan met water.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: