Lunch, Wereldkeuken

4 personen

40 min

Dag 313 Quesadilla met verse guacamole

Dag 313 Quesadilla met verse guacamole

Lunch, Wereldkeuken

4 personen

40 min

Ingrediënten

  • 300g Mager rundergehakt
  • 2 Bosuitjes
  • 1 Courgette
  • 2 Trostomaten
  • 1 Gele paprika
  • 4 Honig wraps (groot)
  • 75g Geraspte belegen kaas
  • 1 Rode ui
  • 2 Trostomaten
  • 2 Avocado's
  • 1el Limoensap

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 °C.
2) Rul het rundergehakt gaar en snijd ondertussen de bosuitjes en in ringen en de courgette, tomaten en paprika in stukjes.
3) Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bosui, courgette en paprika in circa 5 minuten gaar. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe.
4) Leg de helft van de tortilla’s uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groente-gehaktmengsel en de geraspte kaas over de tortilla’s, leg hier een tortilla op en bestrijk de bovenkant met olie. Bak de quesadillas in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
5) Serveer met de quacamole:

Guacamole:
1) Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm en snipper de ui.
2) Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, ui en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 200 °C.
2) Rul het rundergehakt gaar en snijd ondertussen de bosuitjes en in ringen en de courgette, tomaten en paprika in stukjes.
3) Verhit een scheutje olie in een pan en bak de bosui, courgette en paprika in circa 5 minuten gaar. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes toe.
4) Leg de helft van de tortilla’s uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het groente-gehaktmengsel en de geraspte kaas over de tortilla’s, leg hier een tortilla op en bestrijk de bovenkant met olie. Bak de quesadillas in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
5) Serveer met de quacamole:

Guacamole:
1) Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm en snipper de ui.
2) Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak tot een grove puree. Meng de tomaat, ui en het limoensap door de avocadopuree en breng op smaak met zout.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: