Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

25 min

Dag 309 Rundercaprese met Cherrytomaatjes en mozzarella

Dag 309 Rundercaprese met Cherrytomaatjes en mozzarella

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

25 min

Ingrediënten

  • 300g zilvervliesrijst
  • 350g mager rundergehakt
  • 3el olijfolie
  • 1 Honig Mix voor Italiaanse kruidensaus
  • 150g Mozzarella
  • Handje basilicum

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2) Maak platte schijven van het gehakt en bak ze gaar in een pan met de olie.

3) Voeg 500 ml water en Honig basis voor Italiaanse kruidensaus toe.

4) Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.

5) Snijd ondertussen de cherrytomaten en mozzarella bolletjes doormidden. Leg de gehakt schijven in ovenschaal.

6) Strooi hierover de gehalveerde cherrytomaten en mozzarella.

7) Laat voor ongeveer 5 minuten in de oven staan tot de kaas is gesmolten.

8) Serveer het mengsel uit de ovenschaal over de rijst en garneer met basilicumblaadjes. Smultijd! ????

???? Tip: Frisse hap toevoegen? Probeer eens een komkommer-tomaat salade voor erbij!

Bereidingswijze

1) Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2) Maak platte schijven van het gehakt en bak ze gaar in een pan met de olie.

3) Voeg 500 ml water en Honig basis voor Italiaanse kruidensaus toe.

4) Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.

5) Snijd ondertussen de cherrytomaten en mozzarella bolletjes doormidden. Leg de gehakt schijven in ovenschaal.

6) Strooi hierover de gehalveerde cherrytomaten en mozzarella.

7) Laat voor ongeveer 5 minuten in de oven staan tot de kaas is gesmolten.

8) Serveer het mengsel uit de ovenschaal over de rijst en garneer met basilicumblaadjes. Smultijd! ????

???? Tip: Frisse hap toevoegen? Probeer eens een komkommer-tomaat salade voor erbij!

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: