Hoofdgerecht,

4 personen

20 min

Dag 307 Macaroni met kruidige roomsaus

Dag 307 Macaroni met kruidige roomsaus

Hoofdgerecht,

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 300g Honig Macaroni XL
  • 250g Zalm
  • 1 ui
  • 250g Cherrytomaten
  • 600g Verse spinazie
  • 1 Honig Mix voor Tagliatelle roomsaus
  • 400ml Halfvolle melk
  • Handje basilicumblaadjes
  • Amandelschaafsel (optioneel)

Bereidingswijze

1)Kook de Macaroni XL volgens de algemene bereidingswijze, ontdooi ondertussen de spinazie.

2)Snijd de zalm in blokjes van Ca. 2 cm, snipper de ui en halveer de cherrytomaten

3)Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde ui ca. 2 tot 3 minuten.

4)Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat slinken. Voeg ook de zalm blokjes toe en roerbak totdat deze gaar zijn.

5)Voeg de melk en Honig basis voor Tagliatelle Roomsaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.

6)Serveer de saus over de macaroni en garneer met basilicumblaadjes en geroosterde amandelschaafsel

Tip: Rooster wat amandelschaafsel in een pannetje en garneer hiermee het gerecht.

Bereidingswijze

1)Kook de Macaroni XL volgens de algemene bereidingswijze, ontdooi ondertussen de spinazie.

2)Snijd de zalm in blokjes van Ca. 2 cm, snipper de ui en halveer de cherrytomaten

3)Verhit 2 el olijfolie in een pan. Bak de gesnipperde ui ca. 2 tot 3 minuten.

4)Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat slinken. Voeg ook de zalm blokjes toe en roerbak totdat deze gaar zijn.

5)Voeg de melk en Honig basis voor Tagliatelle Roomsaus toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en laat de saus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken.

6)Serveer de saus over de macaroni en garneer met basilicumblaadjes en geroosterde amandelschaafsel

Tip: Rooster wat amandelschaafsel in een pannetje en garneer hiermee het gerecht.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: