Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

20 min

Dag 306 Roerbakmie teriyaki met kip en sesam

Dag 306 Roerbakmie teriyaki met kip en sesam

Hoofdgerecht, Oosterse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 300g Honig roerbakmie
  • 1 Honig Mix voor roerbakmie Teriyaki
  • 3el olijfolie
  • 350g kipfilet
  • 400g Japanse wokgroenten (sojabonen & paksoi)
  • 1 rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 3el Sesamzaadjes

Bereidingswijze

1)Kook de roerbakmie zoals op de verpakking ervan is aangegeven.

2)Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan. Bak de in reepjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de wokgroenten, de in reepjes gesneden paprika en de fijngesneden bosuitjes toe en bak dit kort mee.

3)Voeg 150 ml water en Honig basis voor Roerbakmie Teriyaki toe.

4)Verhit het geheel al omscheppend ongeveer 1 minuut.

5)Voeg ten slotte de sesamzaadjes en de Honig Roerbakmie toe. Roerbak het gerecht ongeveer 2 minuten op hoog vuur.

6)Serveer Teriyaki bij de mie, bestrooi met sesamzaad

Tip: rooster de sesamzaadjes in een (droge) koekenpan en strooi over de saus

Bereidingswijze

1)Kook de roerbakmie zoals op de verpakking ervan is aangegeven.

2)Verhit 2 eetl. olijfolie in de pan. Bak de in reepjes gesneden kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de wokgroenten, de in reepjes gesneden paprika en de fijngesneden bosuitjes toe en bak dit kort mee.

3)Voeg 150 ml water en Honig basis voor Roerbakmie Teriyaki toe.

4)Verhit het geheel al omscheppend ongeveer 1 minuut.

5)Voeg ten slotte de sesamzaadjes en de Honig Roerbakmie toe. Roerbak het gerecht ongeveer 2 minuten op hoog vuur.

6)Serveer Teriyaki bij de mie, bestrooi met sesamzaad

Tip: rooster de sesamzaadjes in een (droge) koekenpan en strooi over de saus

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: