Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

20 min

Dag 27: Lasagne Ricotta met Spinazie a la Jesse van der Meij

Dag 27: Lasagne Ricotta met Spinazie a la Jesse van der Meij

Hoofdgerecht, Italiaanse keuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 pakje Honig Lasagne bladen
  • 1 pakje Honig lasagne saus
  • 700 g Diepvries spinazie
  • 150 g Gorgonzola (Optioneel)
  • 250 g Ricotta
  • 500 ml Melk
  • 400 ml Water
  • 150 g Geraspte kaas

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2) Spinazie langzaam in een pannetje laten ontdooien, eenmaal ontdooid in een zeef het overtollige water eruit drukken.

3) De gorgonzola in kleine stukjes snijden.

4) Meng de spinazie, pesto, ricotta en gorgonzola, door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.

5) Schenk in de ovenschaal een dun laagje honig lasagne saus.
Dek af met een laagje honig lasagnebladen en een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit tweemaal en eindig met lasagnebladen. Dek af met tomatensaus.

6) Strooi de gemalen kaas erover.

7) Bak de schotel in het midden van oven in ca. 40min. gaar.

8) Serveer deze heerlijke lasagne samen met een frisse salade.

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2) Spinazie langzaam in een pannetje laten ontdooien, eenmaal ontdooid in een zeef het overtollige water eruit drukken.

3) De gorgonzola in kleine stukjes snijden.

4) Meng de spinazie, pesto, ricotta en gorgonzola, door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.

5) Schenk in de ovenschaal een dun laagje honig lasagne saus.
Dek af met een laagje honig lasagnebladen en een laagje spinaziemengsel. Herhaal dit tweemaal en eindig met lasagnebladen. Dek af met tomatensaus.

6) Strooi de gemalen kaas erover.

7) Bak de schotel in het midden van oven in ca. 40min. gaar.

8) Serveer deze heerlijke lasagne samen met een frisse salade.

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: