Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Dag 22: Hachee met rode kool stamppot a la Tanja Kempen

Dag 22: Hachee met rode kool stamppot a la Tanja Kempen

Hoofdgerecht, Wereldkeuken

4 personen

20 min

Ingrediënten

  • 1 Honig mix voor Hachee
  • 1 Honig Allesbinder
  • 5 Grote uien
  • 1 Runderbouillon blokje
  • 2 eetlepels Azijn
  • 50 g Boter
  • 800 g Aardappels
  • 500 g Rode kool
  • 1 Grote appel
  • 1 handje Walnoten
  • Scheutje Melk
  • Klontje Boter
  • Snufje Peper

Bereidingswijze

1) Snipper de uien.

2) Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees, alles goed doorroeren. Zorg dat de uien een beetje kleur hebben.

3) Voeg 250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven. Voeg eventueel extra water toe als te veel water is verdampt.

4) Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar. (begin met de stampot)

5) Voeg, zodra het vlees gaar en zacht is, 500 ml water en de Mix voor Hachee toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes doorkoken

6) Als de hachee gaar is meng dan de azijn met de Honig Allesbinder (als nodig) en voeg deze met de laurierblad toe aan de Hachee.

7) Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.

Rode kool stamppot:

1) kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

2) Giet de aardappels af en pureer deze met een scheutje melk en een klontje boter.

3) Voeg naar believe zout en peper toe

4) Verwarm de rode kool in magnetron of in pan en schep deze door de puree.

5) Snijd de appel klein en schep samen met de walnoten door de puree.

Diepvries: Magnetron (700W): verwarm 200 gram bevroren rode kool 8 minuten in een afgedekte schaal. Doorroeren en nogmaals 2 minuten verwarmen.

Pot: Magnetron (1000W): verwarm 200 gram rode kool in 60 sec in een afgedekte schaal doorroeren en dan nog 30 dec verwarmen

Bereidingswijze

1) Snipper de uien.

2) Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees, alles goed doorroeren. Zorg dat de uien een beetje kleur hebben.

3) Voeg 250 ml water toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het met het deksel op de pan ca. 2 uur stoven. Voeg eventueel extra water toe als te veel water is verdampt.

4) Breng het geheel aan de kook en stoof het vlees met de deksel schuin op de pan zachtjes gaar. (begin met de stampot)

5) Voeg, zodra het vlees gaar en zacht is, 500 ml water en de Mix voor Hachee toe. Breng het geheel aan de kook. Laat het onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes doorkoken

6) Als de hachee gaar is meng dan de azijn met de Honig Allesbinder (als nodig) en voeg deze met de laurierblad toe aan de Hachee.

7) Breng de jus eventueel op smaak met peper en zout.

Rode kool stamppot:

1) kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar.

2) Giet de aardappels af en pureer deze met een scheutje melk en een klontje boter.

3) Voeg naar believe zout en peper toe

4) Verwarm de rode kool in magnetron of in pan en schep deze door de puree.

5) Snijd de appel klein en schep samen met de walnoten door de puree.

Diepvries: Magnetron (700W): verwarm 200 gram bevroren rode kool 8 minuten in een afgedekte schaal. Doorroeren en nogmaals 2 minuten verwarmen.

Pot: Magnetron (1000W): verwarm 200 gram rode kool in 60 sec in een afgedekte schaal doorroeren en dan nog 30 dec verwarmen

Aan tafel!

de familie Jongedijk

Vandaag eten wij bij: